Sokkeninnovatie: Smart socks, sokken als personal trainer

Een aantal ex Microsoft nerds heeft de koppen bij elkaar gestoken en een prototype voor een nieuwe innovatieve sportsok ontwikkeld. Tot voor kort waren sokken bij het sporten vooral een tool om zweet te absorberen, maar als het Sensoria lukt om een extra ton (dollars) aan investeringen op te halen, dan komt er binnenkort een sportsok met ingebouwde sensoren op de markt!

Smartphone App met coach

Deze smart sock verzamelt en analyseert tijdens je workout allerlei data, die het de bijbehorende app op je smartphone gebruikt om je direct persoonlijk aan te moedigen en coachen bij je training. Met deze sok, kan iedereen zijn eigen virtuele personal trainer op zak hebben. Of je nu een beginnende sporter of doorgewinterde marathonloper bent, de personal trainer van je Sensoria smart sock past zich aan aan jouw niveau, omdat het werkt op basis van je persoonlijke inspanning en trainingsdoelen de je zelf stelt.

In de winkel

De sokken worden uitgebracht in verschillende kleuren en gaan ongeveer 150 dollar per paar kosten. Investeerders via crowdfunding kunnen de sokken straks met 50% korting aanschaffen. Wanneer ze precies op de markt komen is nog niet bekend.